Strandloppen
 

Dagsrytmen

Dagsrytme.

Kl. 6.30. - 7.45. Morgenmad. Der tilbydes morgenmad til de børn, der møder tidligt. Vi serverer havregryn/grød, cornflakes rugbrød m. ost/syltetøj samt mælk. Vi tilstræber, at morgenmaden foregår i rolige og hyggelige omgivelser, således at barnet får en god start på dagen. Dagen starter i køkkenet og er fælles for vuggestue og børnehavegruppen

Efter morgenmaden går børnehave og vuggestue hver til sit, og dagens aktiviteter starter. 

Hos Søstjernerne (børnehaven) ser dagen således ud:

Efter morgenmaden starter forskellige aktiviteter. Det kan være male, lege med ler, klippe, klistre, perler, puslespil, spil, sy eller lege i dukkekrog, med biler, klodser m.m. Det kan også være vi leger på legepladsen eller tager på tur ud af huset.

Omkring klokken 11 er det tid til frokost. Børn og voksne spiser sammen, og alle har deres faste plads ved bordet. Vi lærer børnene almindelig bordskik, hvilket efter vores opfattelse betyder, at vi spiser i hyggeligt samvær. Vi får en snak om maden, hvad er sundt eller usundt? Hvad kan man lide eller ikke lide? Der må ikke råbes og skriges, og man spiser uden at "grise" med maden. De, der har lyst må gerne spise med kniv og gaffel. Når man er færdig med at spise, rydder man op efter sig, man sætter sin tallerken og glas på køkkenbordet til opvask.

Efter frokost er der mulighed for en middagslur for de børn i børnehaven, der har behov for det.

Kl. 14.00 spiser vi frugt. Vi har "fælles-frugt", det vil sige, at hvert barn medbringer et stykke frugt eller grønt hver dag, det skæres ud og sættes på fade til fælles afbenyttelse. Til frugten eller lidt senere på eftermiddagen sørger Divi for, at der er et stykke brød, rugbrød, grovbolle, knækbrød eller lignende til de børn, som er mere sultne.

Efter frugttid går vi efter lyst og vejr  på legepladsen eller bliver indendørs, hvor der kan være forskellige aktiviteter, eller "fri leg". Dvs. børnene kan lege med, hvad de vil, spille spil, få historie og så fremdeles, indtil de bliver hentet.

Hos Muslingerne (vuggestuen) foregår dagen således:

Kl. 9.15. Samling. Vi samles ved bordene. Vi har en "sangkuffert" med forskellige ting f.eks. en bil, en flyvemaskine, en bamse forskellige dyr m.m. Børnene vælger hver en ting, som relaterer til den enkelte sang. 

Efter samling leger vi med legetøjet, eller der er mere voksenstyrede aktiviteter f.eks. male, klistre, lave sanglege/rytmik, puslespil, billedlotteri m.m. Er vejret til det, leger vi på legepladsen, eller vi tager på tur. Det kan også være, at man har brug for en lille lur, hvis man har været tidligt oppe.

Kl. 11.00 - 12.00. Frokost som i børnehaven. Børnene har deres faste plads ved bordet,. Vi lærer børnene almindelig bordskik og gør måltidet til en hyggelig stund. Vi forsøger, at få dem til at spise, hvad de bliver budt. Det at spise sammen med andre, fremmer deres lyst til at smage på noget, de måske ikke kender. Når alle er færdige med at spise, er det tid til middagssøvn. De mindste sover i barnevogn eller krybbe, og de største sover i soverummet.

Kl. 14.00. Frugt. Der er årstidens frugt f.eks små stykker æble, pære og banan. Desuden brød og vand. De allermindste får frugtmos.

Efter frugt leger vi ude eller inde afhængig af vejret.